Om Bryggelia

Sjønære og solrike leiligheter i Vågsbygd

Det nye leilighetsprosjektet i Bryggelia ligger i det sydvendte landskapsrommet som vender seg mot Auglandsbukta og mot solen.

Området ligger i bydelen Vågsbygd, vest for Kristiansand sentrum, og man regner med at det var bosetting på Kjos og Augland i Vågsbygd fra yngre romertid og gjennom hele folkevandringstiden. Allerede før Kristiansand ble grunnlagt var gården Kjos en kjent storgård. De nye leilighetene inngår dermed i videreutviklingen av Kristiansand med vår tids arkitektoniske avtrykk som bidrag til historien. Boliganlegget er organisert over et nedsenket parkeringsanlegg, tilbaketrukket fra vegen med et parkanlegg som en grønn lunge og buffersone mellom boligene og vegen.

Bebyggelsen er sydvendt og delt i to bygningskropper, hver på fire etasjer, med oppholdssoner og balkonger lagt i fronten mot syd.Med denne organiseringen av bygningsmassen oppnås vide, solrike siktsoner for leilighetene hvor beboere kan nyte tilværelsen på store balkonger med sol og utsikt til havet. 

 

 

Hovedmaterialet i fasadene er mørkbeiset trepanel som åpnes opp i store glasspartier mot syd. Man har tilstrebet en arkitektur som er lojal både mot vår tids uttrykk og vår tids krav til funksjonalitet og livsutfoldelse.Boligene i Jaktodden skal innenfor et klart definert arkitektonisk uttrykk gi rammeverket for det gode liv.Boligene skal omgis av parkmessige tiltak. De delene av fellesområdene som omgir bebyggelsen mot Skyllingsheia vil i hovedsak fremstå som naturområder.

De øvrige uteområdene mot syd, inngangsområdene og mellomsonene utformes som tiltalende fellesarealer. Kvalitet handler ikke om spesielt dyre og eksklusive materialer, men om god planlegging, delikat tilberedning av sunne og gode råstoffer, gode proporsjoner og godt og solid håndverk. I tillegg er området velsignet med en fantastisk beliggenhet. Vår oppgave har vært å foredle disse elementene til gode løsninger både for beboerne i det nye boliganlegget og for allmennheten.

ARKITEKTKONTORET

ARK.NET AS

Badetrapp på Storenes
Storenes, med mange fine badeplasser
Rusletur på Jaktodden

Nærhet til sjøen

Bare et steinkast fra terrassen ligger Auglandsbukta med egen småbåthavn, en kommunal båthavn hvor det er mulig å få båtplass. Herfra kan du få skyss til Bragdøya, en øyperle med badeplasser, store gressplener og gamle saltebuer. Her finner du flotte julemarkeder i desember, og kafé sommerstid. Kun en kort spasertur unna ligger Storenes, et flott turområde langs sjøen, med usjenerte svaberg, badeplasser og sandstrender.

Hvert år er det stor St. Hans-feiring her, og Storenes er beviset på at man ikke er avhengig av båt for å finne de beste stedene!Kun en kort spasertur unna ligger Storenes, et flott turområde langs sjøen, med usjenerte svaberg, badeplasser og sandstrender. Hvert år er det stor St. Hans-feiring her, og Storenes er beviset på at man ikke er avhengig av båt for å finne de beste stedene!

Rusletur på Jaktodden

Nærhet til familien

Alle leilighetene i Bryggelia er romslige, og du har god plass til å ha overnattingsgjester på besøk. Gjesteparkering i parkeringsanlegg følger med leiligheten, og har du barn på besøk kan de boltre seg på kvartalslekeplassen i Auglandsbukta med stort klatrestativ og mye å finne på for barn i alle aldre. 

Har du barn på besøk kan de boltre seg på kvartalslekeplassen i Auglandsbukta med stort klatrestativ og mye å finne på for barn i alle aldre. 

Nærhet til naturen

Vakre parkanlegg ligger like ved, og Kjosdalen kan by på løyper tilpasset alle, uansett om du vil gå en kort eller lang tur. Her er det flotte skiløyper om vinteren og turløyper når snøen glimrer med sitt fravær.

Soppturer i skogen om høsten og å se hvitveisen blomstre om våren er noe av det du kan oppleve i gåavstand fra Bryggelia. Vil du ta  et bad er ikke Grimsvann langt unna.

Nærhet til shopping

Amfi Vågsbygd har 45 butikker fordelt på 15 000 m2, inkludert matbutikker, apotek, bakeri, frisør og kafé. Her kan shoppinglysten få fritt utløp, og du kan gå tørrskodd ut i bilen i parkeringshuset hvis du ikke vil spasere den korte turen hjem. 

I Kirstens Park finnes også solsenter, matbutikk, hudpleie og flere spisesteder.

Nærhet til helse

På Vågsbygd senter og Trekanten finner du legesentre, fysioterapi, tannlegesentre og andre helsetilbud. Vågsbygd har flere treningsstudioer, og du vil garantert finne et som passer for deg.

Egen sykkelklubb finnes også for deg som er aktiv syklist. På Vågsbygd samfunnshus kan du f. eks. gå på dansekurs eller trene på Friskis og Svettis. Valgene er mange!

Nærhet til kultur

Vågsbygd har et stort bydelsbibliotek som ble bygget i 2009. Biblioteket er en del av Vågsbygd kultursenter som inneholde blant annet svømmehall, gymsaler og selskapslokaler. Vågsbygd kirke befinner seg bare noen hundre meter fra Bryggelia, og har en aktiv menighet som tilbyr både ungdomsarbeid og konserter i tillegg til gudstjenestene.

Amalienborg på Lumber er en grønn lunge med et flott parkanlegg. Området er inne i en spennende utvikling, og stedets visjon er å skape et åpent, pulserende og attraktivt miljø for både arbeid, fritid, bolig og rekreasjon. I gangavstand fra Bryggelia finner du også både barneungdom- og videregående skole.

Nærhet til transport

Hundre meter hjemmefra ligger busstopp hvor det går buss flere ganger i timen fra halv seks om morgenen til ett på natta. Foretrekker du taxi finner du også taxiholdeplass like ved.